Naspäť na zoznam príspevkov

25 - Ešte dva týždne

11. 01. 2016

Krátko pred sviatkami alebo po nich nám zase raz pribudlo niekoľko vecí. Lišty (sokle) sú už všade okrem časti našej izby, kde ešte stále čakáme na deliacu priečku a vstavanú skriňu. Lišty sú biele, na fotkách ich preto takmer nevidieť, ale sú tam. Všade už máme aj interiérové dvere a dokončené sú aj okná (z nejakého dôvodu na väčšine donedávna chýbali kľučky) a žalúzie.

Minulý piatok večer sme boli prvýkrát s oboma deťmi v dome s parketami (pred Vianocami bol s nami iba Peťko, pretože Ondrej spal v aute). Je fajn, že už na deti netrebalo dozerať, aby nepadali a neboli celí špinaví od prachu na betónovej dlážke. Namiesto toho si pekne sadli v obývačke a hrali sa s hračkami, ktoré si priniesli. Odkedy sú všade parkety, pôsobí už dom naozaj domácky príjemne a počas návštevy neprichádza po polhodine neodolateľná chuť odísť.

Záhraníci dovolenkovali o týždeň dlhšie ako ostatní. Možno dnes voľačo podnikli, ale zas zem je premočená po desiatich dňoch dažďa, tak ktovie. V stredu sa zas má ochladiť a má snežiť, tak ktovie čo presne sa im podarí dokončiť v dohľadnom čase. Potešila by nás terasa a mať v záhrade o dva bagre menej by tiež nebolo na zahodenie.

Ako zázrakom nám minulý týždeň prišli všetky objednané lampy. V stredu máme stretnutie s elektrikárom, ktorý ich namontuje. Toto vylepšenie určite ocení aj Marty Hauser - návštevníkom nebudú musieť 23-ho rozdávať baterky. Najväčšou novinkou je dohodnutý termín odovzdávania kľúčov: 27. januára o 8.30 ráno. Ešte dva týždne...


nasledujúci príspevok >

< predchádzajúci príspevok