Naspäť na zoznam príspevkov

26 - Návraty pokračujú

17. 01. 2016

Do domu teraz postupne prichádzajú všetci, ktorých tam čaká nedokončená práca. Elektrikári, maliari... Na niektoré veci čakáme a čakáme a zdá sa nám, že meškajú, a potom prejde deň a sú tam. Napríklad vstavané skrine. Zdalo by sa to byť dosť práce, ale objavili sa tam akoby nič: skriňa pri vchode a šatník (a zároveň deliaca stena) v našej izbe. Dobre si to tí stolári pripravili vo Wile (firma Fust s enciánom v znaku). Deťom ešte zoženieme nejakú malú lavičku ku vchodu (možno aj nízke vešiaky), aby sa aj oni mohli dobre prezliekať a obúvať, a je to.

Dokončená je už aj kuchyňa, kde pribudli chladnička, umývačka, sokel okolo kuchynského ostrova.

V spálni nám pribudla stena (zadná strana šatníka), ktorá je už dokonca aj vymaľovaná. Kto uhádne kód farby na novej stene, vyhráva pobyt v Schmittene. Pomôcka: tá tmavšia farba na stene s umývadlami má NCS kód 6020B (presnejšie, NCS S 6020B kde S znamená Švajčiarsko, pretože Švajčiari samozrejme vidia farby inak ako zvyšok sveta).

Navštívili nás aj elektrikári a namontovali lampy, ktoré sme začiatkom decembra na internete objednali a ktoré k nám ako zázrakom minulý týždeň z rôznych smerov dorazili. Niektoré vypínače ešte stále nič nerobia, ale to sa snáď ešte nejak spraví.

Napriek klesajúcim teplotám sa aj záhradníkom čo-to podarilo. Ešte pred snežením vybetónovali základy pre malú stenu, ktorá bude oddeľovať našu terasu od susedov. Čo presne zvládnu počas najbližšieho týždňa ostáva tajomstvom. Na vybetónovanie stojana pre schránku im ostávajú dva týždne. To je posledná veľká vec, ktorá stojí (naozaj - je na to zákon) medzi nami a sťahovaním do domu.


nasledujúci príspevok >

< predchádzajúci príspevok