Naspäť na zoznam príspevkov

24 - Posledné veľké zmeny

18. 12. 2015

Naša záhradkárska firma (yasiflor) má šťastie na počasie. Okrem jedného zasneženého víkendu koncom novembra a občasných nočných mrazov im nič nestojí v ceste, a tak sa im dodnes podarilo urobiť celkom veľa vecí. Okolo celého domu sú už kamene (aby dážď padajúci do blata nešpinil fasádu) a parkovacia plocha je už celá vydláždená (hoci niekoľko detailov ešte treba dokončiť. Prístupová cesta je síce vydláždená, úplne dokončiť ju ale dnes zrejme nestihli.

Keďže záhradníkom dneškom začínajú skoro mesiac trvajúce prázdniny (pracovať začnú až 11. januára), ak bude január studený, tak budeme dom preberať v trochu provizórnom stave - chodiť sa bude dať iba po schodoch od parkovacieho prístrešku. Mohlo to byť aj horšie, ale aj lepšie... Nepotešilo nás ani to, že nám pri práci otlačili stenu pod parkovacím prístreškom. Je teraz trochu hrboľatá, pretože tepelná izolácia sa z toho úplne nespamätala. Cez deň to až tak veľmi nevidieť, ale večer (kvôli svetlu svietiacemu zhora a vrhajúcemu tiene) vraj áno, tak sa na to musíme niekedy pri tme pozrieť. Inak sú ale záhradkári vcelku milí a keď okrem betónu začnú aj niečo sadiť, tak si ich hádam aj obľúbime.

Okrem prác v záhrade sme sa konečne dočkali aj parkiet, s ktorými to vo vnútri zase raz vyzerá úplne inak. Radosť budú mať určite aj deti, ktoré už nebudú musieť iba stáť a čakať, kým si my pozrieme všetko čo chceme, ale budú si môcť aj sadnúť na zem a hrať sa.

Po naolejovaní sú parkety pekné farebné a vyzerajú byť pekne uložené (vrátane točitých schodov, ktoré asi dali zabrať - kým dvaja položili parkety na prízemí a poschodí, ďalší dvaja urobili schody).

Nejaké drobnosti sa ešte dorobia začiatkom budúceho týždňa (ale nie v záhrade - dobrú noc, páni záhradníci), a potom prídu sviatky. Začiatkom budúceho roka budú nasledovať rýchlo za sebou posledné dokončovacie práce: kuchyňa (čakala kvôli parketám), stolár (vstavané skrine a dvere - čakal kvôli parketám), kúpeľne, elektrika... Potom bude nasledovať veľké čistenie a 23. januára by už mal byť dom pripravený na deň otvorených dverí pre potenciálnych zákazníkov Marty Hauser. (No a krátko potom aj na odovzdanie kľúčov, samozrejme.)


nasledujúci príspevok >

< predchádzajúci príspevok