Naspäť na zoznam príspevkov

23 - Čerstvý vietor z Fínska

06. 12. 2015

Záhradníci nakoniec začali o pár dní skôr než pôvodne ohláseného druhého decembra. Druhého ráno už mali vymodelovaný briežok pred domom a vyrovnanú parkovaciu plochu. Ráno mrzne, ale inak je väčšinou vcelku teplo a (ak práve nie je hmla) jasno, takže v záhrade sa ešte dá dobre pracovať...

V piatok pribudli betónové schody. Predpoveď počasia je dobrá aj na najbližší týždeň, takže minimálne tie najzákladnejšie veci (parkovanie, prístupový chodník, terén okolo domu) budú do Vianoc určite hotové. To je dobré, nebudeme nemusieť pred sťahovaním dokupovať gumáky.

Ak nerátame záhradu, tak vnútri v dome sa v poslednom čase až tak veľa neurobilo. Rôzne drobnosti, niekoľko kachličiek bolo vymenených (jedna kvôli zle navŕtanému vešiaku na uteráky, ďalšia kvôli zabudnutému vetráku, a ešte jedna), vetranie je už dokončené a zapnuté,... Namontovali ale saunu, takže si konečne vieme predstaviť ako veľmi sa tá horná kúpeľňa zaplní a či sa v nej bude dať hýbať (bude).

Po montáži sauny sa zastavili aj kachličkári a dokončili obklad vane. Aj zástena je už namontovaná na vani (kvôli sprchovaniu), takže vlastne posledná chýbajúca vec v kúpelni je nástenný radiátor.

V interiéri sa chystá veľká zmena - v pondelok začnú klásť parkety. Vlhkosť podláh, ktorá tomu doteraz bránila, je už v norme, tak sa už o pár dní budeme vnútri zase cítiť úplne inak.


nasledujúci príspevok >

< predchádzajúci príspevok