Naspäť na zoznam príspevkov

22 - A bolo svetlo

22. 11. 2015

V dome sa pár dní zdržali elektrikári a je to vidieť - svieti už skoro všetko (až na lampy, ktoré sme ešte nekúpili) a naše návštevy sú tak počas týchto krátkych dní jednoduchšie a príjemnejšie.

Jedno ráno nám doviezli objednané práčky. Akurát som stihol vyložiť Ondreja v škole a už volali, že nevedia nájsť dom - bola totiž poriadna hmla. Nakoniec sme sa nejak našli a aj dom sme našli a práčky potom pár dní stáli v kuchyni. Odvtedy ich už preniesli dole do pivnice a zapojili, tak pranie snáď máme vybavené.

Dokončené (takmer - ako skoro všetko) sú už aj kúpeľne. Vymaľované steny (v každej kúpelni je jedna farebná), osadený nábytok... Kúpeľňa v našej izbe je tmavšia, ostatné dve sú zase svetlejšie (stena aj nábytok).

Keď je pekne, tak je pekne. Novembrové slnko pekne presvetľuje celé prízemie (fotka dole je z rána) a ak by záhrada nevyzerala ako po útoku DDT (čo je vlastne aj pravda - záhradnícka firma tam roztrúsila voľačo proti rastu buriny), tak aj výhľad z okna by bol super. Pred pár dňami nám záhradníci napísali, že sa do práce pustia 2. decembra (snáď im dovtedy všetko nezamrzne) - pohľad z okna sa potom zlepší.

Na poslednej fotke je náš zatiaľ posledný nevyriešený (nevyriešiteľný?) problém: v sprche pri našej izbe je sprchová ružica umiestnená tak nešťastne, že čiastočne zakrýva bodové svetlo a polovica sprchy je tak viac-menej v tieni. Náš stavebný dozor si to už tiež všimol a práve zisťuje, čo s tým - či premiestniť svetlo alebo zmeniť sprchovú ružicu. Keďže je to plánovacia chyba, dodatočné náklady pôjdu na účet marty häuser. Pekné od nich.


nasledujúci príspevok >

< predchádzajúci príspevok