Naspäť na zoznam príspevkov

18 - Mokré stavebné procesy

28. 09. 2015

September bol trochu chaotický, čiastočne aj kvôli zmätkom a zmenám spôsobeným meškajúcimi oknami. Hlavný problém: dlážku je vhodné robiť až po osadení okien, aby na seba všetko dobre doliehalo - keď ale okná meškajú, musí sa pôvodný stavebný program meniť... Okrem okien sa čakalo aj na vyschnutie omietok, ktoré sú už teraz natreté, takže vnútri to už tak veľmi nevyzerá ako hrubá stavba.

Nakoniec ale prišli aj okná, a potom prišla na rad aj tá dlážka. Najprv izolácia, potom podlahové kúrenie, no a nakoniec vrchná betónová vrstva (taký nejaký tmavší odtieň - žeby kvôli tepelnými vlastnostiam?). V dome sme teda zase raz mali vlhký dažďový prales a na pár dní aj zákaz vstupu. Medzičasom už betón uschol, dokonca sme po ňom aj pochodili počas stretnutia so stavbyvedúcim a zástupcom kachličkárov, ktorý sa nás pýtal veledôležité otázky, ako napríklad ako majú byť kachličky vedľa seba (posunuté alebo zarovnané), a podobne.

Ozaj, tie okná prišli iba tak čiastočne. Presnejšie, rámy prišli všetky, ale niektoré z nich (všetky tie veľké z prízemia) boli prázdne. Náš stavbyvedúci zrejme urgoval továreň kvôli podlahám, tak poslali všetko čo stihli. Medzičasom už prišli aj chýbajúce sklá, čakajú však zatiaľ na dvore na osadenie.


nasledujúci príspevok >

< predchádzajúci príspevok