Naspäť na zoznam príspevkov

13 - Prízemie prichádza

12. 06. 2015

Podľa posledných plánov nášho stavbyvedúceho nebolo jasné, či bude skrátený týždeň (minulý štvrtok bol zase sviatok a neboli by to stavbári, keby si neurobili v piatok most) stačiť na zabetóvanie betónovej dosky nad pivnicou (debnenie tam už bol dávnejšie, pred naliatím betónu tam ale bolo potrebné uložiť oceľové výstuže a techniku - elektrinu, a podobne). Keď sme prišli v sobotu na kontrolu, zistili sme, že to šikulkovia stihli.

Presne ako bolo dohodnuté, po doske nad pivnicou nám prišiel časový rozpis prác až do odovzdania kľúčov, ktoré je momentálne na pláne 28. januára 2016 (krok číslo 117 - teraz sme 39-ke).

Je už skoro tradíciou, že sa vo štvrtok večer (teda deň pred pravidelným piatkovým telefonátom so stavbyvedúcim) zastavíme na stavbe. Včera to bolo zábavnejšie ako doteraz, pretože sme sa mohli prvýkrát poprechádzať po našom prízemí. Steny zatiaľ stoja iba tie betónové (tehly sú už zložené na kope obďaleč), na základnú orientáciu to ale stačí. Najviac sa nám páčil výhľad na Kaiseregg z "okna" v obývačke. Deťom sa samozrejme páčilo niečo úplne iné - voľne položený rozkladací rebrík a aj rebrík do pivnice (ten sme im ale nedovolili vyskúšať - kde si môžeme prevziať cenu pre zodpovedných rodičov?). V pivnici sme našli potopu (konrétne v hobby miestnosti, ktorá má zníženú podlahu) - búrka čo sa v sobotu blížila sa zrejme trafila. Snáď s tým niečo urobia...


nasledujúci príspevok >

< predchádzajúci príspevok