Naspäť na zoznam príspevkov

14 - Ide sa na poschodie

01. 07. 2015

Deň pred dovolenkou sme sa ešte krátko zastavili na stavbe. Pršalo a pomaly sa aj stmievalo, bolo ale dobre vidieť, že za týždeň vymurovali všetky steny prízemia a miestnosť pre bicykle (bol to dosť upršaný týždeň, tak aspoň, že tak). Začali sa aj prípravy na betónovú stropnú dosku - lešenie a niektoré podporné stĺpy už stoja.

Na dovolenke sme si prečítali e-mail od nášho stavbyvedúceho, že všetko ide podľa plánu a tá stropná doska sa už bude o chvíľu betónovať (aj dve fotky nám poslal). Prípravy na betónovanie trvali vcelku dlho, pretože pred samotným betónovaním sa na debnenie museli rozložiť nielen železné výstuže, ale aj rozvody elektriny, vody, kúrenia a vzduchotechniky (a ešte rúra pre budúci komín a odsávač v kuchyni). Betónovanie malo prísť na rad v piatok 26. júna, teda presne podľa časového rozpisu (Decke über EG erstellen: 19-26.06.15).

Nasledujúci utorok bolo jasné, že všetko pokračuje podľa plánu. Na betónovej doske sa už usilovne pracovalo - narade je betónovanie niekoľkých častí prvého poschodia.


nasledujúci príspevok >

< predchádzajúci príspevok