Naspäť na zoznam príspevkov

07 - Stále sa treba rozhodovať

06. 02. 2015

Krátko pred Vianocami sa nám zrazu začali objavovať v schránke reklamy rôznych stavebných spoločností. Krátko potom sme sa stretli s naším architektom a ten nám vysvetlil, že oznam o stavbe bol zverejnený v úradnom vestníku, kde si ho môže nájsť každý a že si na to každodenné otváranie obálok budeme musieť zvyknúť. Všetci už teraz vedia, že ideme stavať, a strašne radi by nám s tým pomohli. A naozaj, doteraz nám prichádza asi tak jedna neodolateľná ponuka (od výkopu a stavby až po vybavenie domu a vonkajšie žalúzie) denne. Ten náš vestník číslo 49 sme si už síce kúpiť nestihli (oficiálne vyšiel piateho decembra), vypýtali sme si ale aspoň kópiu tej jednej strany, kde sa pekne vynímame medzi malou čističkou v St. Silvesteri a maštaľou v Ueberstorfe.

Po návrate z Wilu sme nakoniec nemuseli čakať tie sľubované tri týždne a v piatok 23. januára nás už čakala v schránke prvá hrubá obálka a krátko potom ešte jedna. Nové ponuky ku všetkému, čo sme si počas zariaďovania domu vybrali a niekoľko nových katalógov k tomu ako pozornosť. Všetko sme to potom po večeroch prechádzali, aby sme zistili, či je všetko tak ako to má byť, kde sa ešte o čom treba rozhodnúť, a najmä koľko navyše nás to celé bude stáť. Kvôli nie úplne minimalistickému výberu (LED svetlá dvihli ceny elektroinštalácií, kúpeľňový nábytok predražil sanitu, vstavané skrine majú asi skryté nejaké zlaté súčiastky, a tak ďalej) to naozaj bolo navyše. Naša jediná záchrana - krb, ktorý stál o asi štyritisíc menej než pôvodný odhad. Na úplný bankrot to ale (zatiaľ) nevyzerá, tak sme sa tým nejako prehrýzli a tento týždeň v stredu (4. februára, týždeň pred termínom) sme odoslali jednu hrubú obálku naspäť s pripísanými poznámkami všade, kde sme niečo vyberali, škrtali, alebo opravovali.

Teraz máme zase nejaký čas voľno, ktoré asi skúsime využiť na nadviazanie kontaktov so záhradkárskymi firmami. Koľko nás asi bude stáť záhrada?


nasledujúci príspevok >

< predchádzajúci príspevok