Naspäť na zoznam príspevkov

06 - Ideme na výlet

12. 01. 2015

Splnili sme si našu domácu úlohu a ešte pred sviatkami sme spísali odpovede na otázky z nášho fascikla týkajúce sa konečného prevedenia domu a poslali ich našej dizajnovej poradkyni (?) Yvonne. Zvyšok sviatkov už prebehol tak ako mal. Po príjazde naspäť do Fribourgu v nedeľu nadránom sme sa ani veľmi nemuseli vybaľovať, pretože už v utorok poobede sme mali vyraziť na cestu do Wilu. Tam nás čakali tri dni zariaďovania domu (7.-9. január) - aby sa páčil aj nám, nielen legovým panáčikom.

Ubytovali sme sa v hoteli Rössli v dedinke Tufertschwil asi pätnásť minút autom od Wilu. Sneh síce pred naším príchodom spláchol dážď, deti a starí rodičia tam ale boli aj tak spokojní.

Po príjemnej večeri a neskoro nočnom osviežení si podkladov k domu sa už šlo na vec. Skoro ráno rýchle raňajky a potom autom do budovy martyhäuser, kde na nás už čakala naša poradkyňa s prvým bodom programu - výzorom domu zvonka. Farby stien, prístrešku pre auto, dvier, vonkajších žalúzií, okien... Keďže sme sa nechystali robiť žiadne divoké rozhodnutia (nakoniec nám vyšiel biely so striebornosivými žalúziami a rámmi okien), toto bola ešte celkom ľahšia časť. Po výbornom spoločnom obede v reštaurácii Hof zu Wil v centre mesta sme sa odviezli do neďalekého Sankt Gallenu do firmy Sanitas Troesch kde sme vyberali zariadenie kúpelní. To isté sme už raz absolvovali s predchádzajúcim projektom domu, dokonca aj v rovnakej firme, takže sme už vedeli, čo nás čaká. Najprv sprchy a vane, potom umývadlá, zrkadlá, armatúry, nábytok... Skrátka skoro tri hodiny pozerania, pokyvovania hlavou a rozhodovania. Späť do hotela sme sa vrátili okolo pol siedmej, prvýkrát stretli deti (ráno pri našom odchode ešte spali), dali si malú večeru a skúsili uspať tých dvoch vytrvalcov.

Ďalší deň sa začal plánovaním kuchyne v neďalekom mestečku Sirnach vo firme Hans Eisenring. Až na malé úvodné nedorozumenie (kuchynský architekt začal upravovať plány pre pôdorys kuchyne v starom projekte) to šlo celkom dobre. Už ich štartovací návrh bol fajn, šlo teda iba o to, ako kuchyňu prispôsobiť a ozvláštniť. Spolu s výberom spotrebičov sme ale mali aj tak čo robiť a na obed v reštaurácii Löwen sme vyrazili neskoro. Poobedie bolo tiež plné. Najprv výber kachličiek do kúpelní a vstupnej chodby, potom návrh krbu (obe vo firme WASU Baukeramik Fischingen), a aby toho nebolo málo tak ešte aj parkety (vo firme Wibutex v dedine Aa - Aadorf). Opäť raz neskorý návrat a pre zmenu pekná rozlúčková večera v hotelovej reštaurácii.

Na tretí deň (piatok) nám ostali elektroinštlácie (Kam zásuvky? Aké svetlá? Ako majú byť rozmiestnené vypínače?) so spolupracovníkom z Bernu. Bolo príjemné počuť zas po pár dňoch na východe Švajčiarska známy prízvuk... Dve hodinky museli stačiť, pretože pred obedom nás ešte čakali v drevárskej firme Fust Wil kvôli vstavanými skriniam vo vstupnej chodbe a šatníku. U nich sa nám naozaj páčilo a nebyť toho, že s návrhom kuchyne bola riadna fuška, asi by sme si to zopakovali aj s nimi. Ešte jeden dobrý obed v reštaurácii Swan21 (aby sme nezabudli, obedy platila firma) a potom nás už čakala poobedná sumarizácia dosiahnutých výsledov. Pozmenili sme zopár predchádzajúcich rozhodnutí, prešli štvorstranový kontrolný zoznam položiek, ktoré sme po tých troch dňoch mali mať vybavené, a bolo hotovo. Teraz môžeme tri týždne odpočívať. Potom prídu upravené plány, ktoré bude treba skontrolovať a doladiť detaily. A spolu s plánmi samozrejme aj nové ceny, tak to chodí.


nasledujúci príspevok >

< predchádzajúci príspevok