Naspäť na zoznam príspevkov

28 - Všetko najlepšie!

30. 04. 2016

Presne pred rokom mal náš dom svoj slávnostný výkop, po necelých deviatich mesiacoch prebehlo odovzdávanie kľúčov, a dnes je to tretí mesiac, odkedy tu bývame. Prechod z bytu do domu nám trval dosť dlho. Popri vození Ondreja do školy (z Fribourgu sme ráno chodievali autom) sme najprv odviezli mnoho mnoho krabíc drobností. Potom sme v jeden deň s celkom milým Turkom presťahovali väčšinu nábytku. No a potom to niekoľko dní vyzeralo takto...

Aby toho nebolo málo, ďalšie krabice s nábytkom prichádzali postupne aj neskôr. Jedna je ešte stále nerozbalená... Najviac si nás získala nová posteľ do spálne, ktorú nielen priniesli, ale aj rovno poskladali.

Všetkými silami sa nám podarilo dať dom do poriadku aspoň tak, aby tam dva týždne po nasťahovaní mohla prebehnúť Ondrejova narodeninová oslava s novými schmittenskými kamarátmi. Celkovo zatiaľ vyzerajú byť naši susedia (blízki aj trochu vzdialenejší) príjemní a detí je tu ako smetí.

Po našom nasťahovaní sa ďalej snažili aj naši záhradníci. Dokončili úpravy terénu, vyložili dlaždicami terasu, a vztýčili náš malý čínsky múr spojený s fontánkou. Ani zimné búrky ho nezhodili (a keďže sme trochu na kopčeku, fúkalo tu poriadne), tak snáď vydrží aj kúpajúce sa deti v lete. Prvé kúpacie pokusy prebehli včera bez úrazov (dnes už máme pre zmenu zakúrené v krbe).


< predchádzajúci príspevok