Naspäť na zoznam príspevkov

21 - Všetky farby domu

8. 11. 2015

Dnes pred obedom sme sa krátko zastavili v Schmittene a po prvýkrát našli dom bez lešenia. Maľovanie fasády, na ktorom sa usilovne pracovalo posledné dva týždne, sa skončilo. Maľovalo sa zrejme dobre - až na zopár ranných hmiel bolo stále pekne (zdravíme tlakovú výš Ulrike) - a lešenie zložili o týždeň skôr, než bolo pôvodne plánované.

Okrem pohľadu zvonka vyzerá teraz dom lepšie aj zvnútra. Všetky omietky sú už totiž hotové a dokonca aj niekoľko roztrúsených farebných stien (v každej kúpelni je jedna-dve) oživili tú sivú a bielu, ktoré až doteraz vnútri dominovali. Farebné steny majú všetky podobný odtieň, líšia sa ale svetlosťou - "tmavá petrolejová" je u nás v spálni, "mätová" v kúpelni na prízemí, a "svetlá petrolejová" bude tiež v našej izbe na zadnej stene šatníka, napríklad.

Umývadlá ešte chýbajú a aj taká vaňa ešte nie je celá obložená, pretože čaká na susedku saunu (snáď príde už tento týždeň). Kachličky na zemi sú ešte stále zakryté papierom a na parkety si ešte počkáme dva týždne. Dovtedy sa dorobí sanita a elektrina (zásuvky, vypínače, a podobne).

Kuchynskému ostrovu už pribudla pracovná doska, aj keď je zatiaľ zakrytá. Vodovodná batéria je tam už tiež. Čerstvo namaľovaný je rám vzadu okolo skriniek.

Zatiaľ sa vnútri cítime dobre. Ešte tie parkety a deti sa budú môcť hrať na zemi.


nasledujúci príspevok >

< predchádzajúci príspevok