Naspäť na zoznam príspevkov

20 - Inteligentný dom

5. 11. 2015

Príchod kachličiek nás potešil, kým sme ich ale videli prvýkrát položené, dosť sme sa načakali. Cesty stavbárov sú nevyspytateľné... Po dvoch týždňoch sme sa ale dočkali a mohli obdivovať náš vzor "coal" naživo (nie je to zas nejaká divočina - kúpeľne budú dosť decentné a farby prinesú až doplnky, snáď).

V polovici októbra sa naraz zbehlo niekoľko ďalších dlho očakávaných prírastkov. Napríklad taká kuchynská linka. Zatiaľ ešte nie úplne celá (doteraz je to tak) - chladnička, umývadlo, a kameň na kuchynskom ostrove (?) ešte chýbali, ale všetko ostatné je tam. Vyskúšali sme, že do digestora si tentoraz hlavu udierať nebudeme - už len kvôli tomu sa oplatí sťahovať.

O pár dní neskôr ktosi dokončil krb (žeby klampiar, ktorý vtedy robil strechu?), presnejšie jeho časť na odkladanie dreva. Už len zakúriť...

No a aj naša strecha sa dočkala. Nie je ešte síce zelená, ale už tam vysypali voľajaký substrát (a to hneď dosť esteticky - to asi ak by sa niekto pozeral z balóna) a snáď tam budúci rok niečo vyrastie. Teraz už asi nevyrastie nič, pretože skoro vôbec neprší. Vďaka tlakovej výši ale snáď dobre prebieha maľovanie fasády.

Ozaj, inteligentný dom. My sme hneď na prvom stretnutí s architektom povedali, že o nič také nemáme záujem (ešte to nám chýba, aby bol dom múdrejší než my). Minule nás ale prekvapila tepelná pumpa, ktorá sa sama prepla na zimný čas. Je to taký primerane inteligetný dom...


nasledujúci príspevok >

< predchádzajúci príspevok