Naspäť na zoznam príspevkov

16 - Dobré aj zlé

17. 08. 2015

Osemnásteho júla sme sa cestou na Slovensko zastavili v Schmittene - veď je to predsa cestou a náš odchod meškal ani nie dve hodiny. Strecha ešte hotová nebola a množstvo vystužovacích prútov poukladaných vedľa domu dávalo tušiť, že pred betónovaním čaká ešte stavbárov dosť práce. Schody na poschodie už boli ale hotové, mohli sme sa tam teda spolu prvýkrát poprechádzať a pozrieť si budúce izby.

O to väčšie bolo naše prekvapenie, keď sme sa po návrate z dovolenky dostali do Schmittenu a našli sme strechu zabetónovanú. Stavbári si zjavne našli čas, dokonca tam možno zase boli aj cez víkend. Tak fajn.

Počas stretnutia k elektroinštaláciám (vo štvrtok, 13. augusta) sme sa dozvedeli prvú naozaj zlú správu súvisiacu so stavbou domu. Firma EgoKiefer, ktorá mala vyrobiť okná, stratila objednávku a prišlo sa na to až v deň, keď mali byť okná privezené na stavbu (a neboli). Na okná budeme musieť čakať päť až šesť týždňov... Podľa nášho stavebného dozorcu to je problém, ale nie až taký veľký - väčšina práce od prítomnosti okien nezávisí (napríklad až na ukladanie podláh). Teraz sú okná provizórne (ale celkom pekne) uzavreté fóliami v drevených rámoch a ak sa nebude dať inak, tak sa najprv bude pracovať vnútri na podlahách, a až potom sa osadia skutočné okná. Tak uvidíme...

Na dome sa zatiaľ usilovne pracuje ďalej. Pribudli napríklad provizórne vchodové dvere - odteraz si musíme nosiť kľúče. Alebo aspoň rezač na fóliu.

Vnútri sú už elektroinštalácie skoro hotové a aj na sanite sa usilovne pracuje. Čochvíľa prídu zase murári zamurovať všetky tie diery v stenách, ktoré tam ostali kvôli sanite, vzduchotechnike, a podobným veciam. Aj komín je už osadený a najbližšie dva týždne sa bude pracovať na streche a jej izolácii. To sú vážne veci!


nasledujúci príspevok >

< predchádzajúci príspevok