Naspäť na zoznam príspevkov

03 - Nový začiatok

8. 12. 2014

Koniec augusta prevrátil naše plány na hlavu, už tretieho septembra sme ale odosielali prvý e-mail spoločnosti Freshhaus, ktorá je jedným z mnohých tzv. "Generalunternehmung"-ov, teda firiem, ktoré sa pri stavbe postarajú o všetko od prvých plánov až po odovzdanie stavby. Naša reakcia nebola taká rýchla náhodou - zodpovedné štúdium časopisov, katalógov, a kadečoho na internete sa vyplatilo...

Projekty od Freshhausu, prípadne ich materskej architektonickej firmy marty häuser, sa nám vždy celkom páčili, tak sme ich skrátka oslovili ako prvých. Odpoveď na seba nenechala dlho čakať. Príjemným prekvapením bolo, že sa nám ozval ich zástupca z Düdingenu, čo je dedina hneď vedľa Fribourgu (o malý kúsok ďalej je potom náš Schmitten). Firma samotná totiž sídli vo Wile, čo je skoro až pri St. Gallene (ako už teraz vieme, je to 2 hodiny 20 minút vlakom), tak sme sa obávali, že ak všetci ich spolupracovníci sú odtiaľ, ťažko sa nám bude stretávať a diskutovať o projekte. Na deviateho septembra ráno sme si naplánovali prvé stretnutie.

Popri rozbiehaní nového projektu sa nám podarilo rýchlo ukončiť aj ten starý. Predchádzajúcemu architektovi sme napísali, že náš rozpočet má svoje hranice a realizovať ten istý dom bez pivnice (čo by ušetrilo cca 150 tisíc - vraj) sa nám nechce. Stretli sme sa ešte raz, na jeho pomery relatívne krátko, keď sa nám posťažoval, že je škoda, že sa jeho vysnívaný dom stavať nebude, zároveň má vraj ale práce tak veľa, že si vlastne trochu vydýchol, keď sme sa rozhodli to celé ukončiť. Vyrovnali sme sa relatívne symbolicky (predsa len, odpracoval si svoje, a istú malú časť toho čo spravil sme mohli aj ďalej využiť - napríklad odmeranie presnej polohy a profilu pozemku) a už nám nič nebránilo venovať sa novým otázkam.


nasledujúci príspevok >

< predchádzajúci príspevok